Als de bevalling begonnen is bel je met de dienstdoende verloskundige. Zij komt vrijwel altijd eerst bij je thuis kijken om te zien hoe het gaat, hoe ver de bevalling gevorderd is en ze controleert of jij en de baby in goede conditie zijn.

Bij een thuisbevalling bellen we op tijd de kraamverzorgster voor extra ondersteuning en blijven we bij je tot een paar uur na de geboorte van het kind. Thuis kan je je meestal goed ontspannen, omdat dit  je eigen vertrouwde omgeving is. Ontspanning is iets wat het goed doorzetten van de weeën bevordert. Daarom is het raadzaam thuis de bevalling goed op gang te laten komen.

Kies je voor een poliklinische bevalling in het ziekenhuis dan ga je op het moment dat je voldoende ontsluiting hebt, naar het ziekenhuis en begeleiden we je daar verder bij de bevalling. Aan de poliklinische bevalling zijn kosten verbonden, informeer bij je ziektekostenverzekeraar naar de eigen bijdrage. Indien alles goed gaat mag je een paar uur na de bevalling weer naar huis.

Als er zich een mogelijk risico voordoet dan is er sprake van een zogenaamde ‘medische indicatie’. Dat betekent dat je om medische redenen in het ziekenhuis moet bevallen en dat de verzekering dit helemaal vergoedt.

Wij hebben een goede samenwerking met de gynaecologen van het MCL. Is er tijdens de zwangerschap of bevalling een medische reden om door de gynaecoloog te worden gecontroleerd, dan zullen we je tijdig verwijzen.


 • Voor de bevalling of bij dringende vragen bellen naar:

  06 – 51 09 73 13


  Bij geen gehoor:

  058 – 286 66 66


 • Volg ons
 • Deskundige en betrouwbare informatie voor jouw zwangerschap en bevalling
 • Evenementen
  Geen evenementen gevonden!