Echo

De eerste afspraak wordt gemaakt rond de 10e week van je zwangerschap. Allereerst wordt er een echo gemaakt en daarna vindt het intakegesprek plaats. Deze afspraak duurt in zijn geheel ongeveer 45 minuten.

Gesprek

Bij het gesprek gaan we in op je gezondheid, die van je partner en van je naaste familie. Verder is het ook van belang om te weten, hoe eventuele eerdere zwangerschappen zijn verlopen. Al deze gegevens worden ingevoerd in ons computersysteem, waarvan je zelf een uitdraai meekrijgt. Neem deze altijd mee bij de vervolgcontroles.

Meten en voorlichting

Verder wordt je bloeddruk gemeten en je gewicht bepaald. Ook krijg je, als je dat wilt, informatie over kansbepalende testen naar chromosomale afwijkingen. Natuurlijk lichten we je voor over een zo’n  gezond mogelijke levensstijl.

Bloedonderzoek

We geven je ook formulieren mee voor bloedonderzoek, waarmee je naar het laboratorium van het MCL kunt gaan. Op alle werkdagen tussen 8.30 en 9.30 uur kan dit ook in het Bonnehûs gebeuren.

We kunnen ons voorstellen, dat je veel vragen hebt. Meestal komen die tijdens het gesprek wel aan de orde, maar mocht dit niet zo zijn, aarzel dan niet om ze te stellen.


 • Voor de bevalling of bij dringende vragen bellen naar:

  06 – 51 09 73 13


  Bij geen gehoor:

  058 – 286 66 66


 • Volg ons
 • Deskundige en betrouwbare informatie voor jouw zwangerschap en bevalling
 • Evenementen
  Geen evenementen gevonden!